060320_f1_malaysia

Dubbelt Renault på Malaysia

Fernando Alonso blev "bara" tvåa i Malaysias GP. Segern gick till stallkamraten Giancarlo Fisichella som även hade Pole Position. Kimi Räikkönen försvann redan första varvet.

Renault har inlett årets F1-säsong mycket starkt. Seger förra helgen med Fernando Alonso och seger även denna helg men nu var det Giancarlo Fisichella som tog målflaggan först med Alonso strax bakom. En dubbel för Renault som tog 18 poäng totalt och första dubbeln på 24 år. Tredjeplatsen togs av Hondaföraren Jenson Button som fortfarande inte har någon seger.

McLaren-Mercedes hade en minst sagt tung inledning då Kimi Räikkönen försvann redan på första varvet efter att Christian Klien orsakat en kollision. De blev dock inte helt utan poäng, Juan-Pablo Montoya slutade fyra.

Michael Schumacher blev inte heller utan poäng. En sjätteplats och då fick han se sig slagen av stallkamraten Filippe Massa som knep femteplatsen.

Förra loppets överraskning Nico Rosberg försvann också tidigt. Redan på sjunde varvet gav motorn upp för Williamsföraren.

I mästerskapet drygar Alonso ut ledningen en aning med 18 poäng, sex poäng före Michael Schumacher och Jenson Button som båda har elva poäng.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!