Ecclestone lämnar F1-styrelsen – mutbrottsrättegång väntar

Vi har tidigare skrivit om mutanklagelserna mot Formel 1-organisationens vd Bernie Ecclestone. Nu närmar sig rättegång, och Ecclestone meddelar att han med anledning av detta lämnar sitt uppdrag.

Det var vid ett styrelsemöte på torsdagen som 83-årige Ecclestone i samråd med styrelsen för Formel 1 lät meddela att han lämnar sitt uppdrag som chef för serien. Orsaken till avhoppet är de mutanklagelser, på omkring 300 miljoner kronor, som riktats mot Ecclestone av banktjänstemannen Gerhard Gribowsky. Själva brottet ska ha begåtts i samband med försäljningen av rättigheterna till Formel 1 år 2005.

Men att Ecclestone skulle lämna Formel 1 helt och hållet är inte troligt, han kommer fortfarande finnas med i ledande roll, i ett nära samarbete med styrelseordförande Peter Brabeck-Letmathe. Avsägande att vd-rollen är i avvaktan på dom i mutåtalet. Rättegången ska äga rum i april, och om Ecclestone fälls riskerar han upp till tio års fängelse. Först då, och i så fall, kan vi få se ett Formel 1 utan Bernie Ecclestone.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!