Edward Sandström bäste svensk i BMW Trophy

Teknikens Världs testförare Edward Sandström placerade sig som bäste svensk i BMW Trophy som varje år rankar de främsta privatförarna som tävlar med BMW.

Det är fina prispengar i BMW Trophy. Totalt uppgår summan till 250 000 Euro och i år var det 251 förare som slogs om dessa. Edward Sandström placerade sig som 21:a efter sina insatser i FIA GT3-mästerskapet med en Z4.

Den som kör många tävlingar premieras och segrare blev Paul Dalla Lana som kört Grand Am Rolex Sports Car Series och Continental Tire Sports Car Challenge i en BMW M3.

Ytterligare en svensk fanns med bland de som håvade in pengar, Johan Sturesson, som blev 25:a genom sina placeringar i STCC. 200 Euro fick han för besväret.

En annan förare som deltagit i STCC, men även i en del WTCC-löp är Colin Turkington som tävlat i Sverige för Flash Engineering. Han slutade på 17:e plats (7 500 Euro).

Sverigebekant är även Duncan Huisman som tidigare kört STCC för WestCoast Racing. Holländaren blev sjua i BMW Trophy (12 500 Euro).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!