061009_edward

Edward Sandström dubbelsegrade på Spa!

Teknikens Världs testförare gjorde allt rätt när han fick chansen att tävla i det brittiska Ginettamästerskapet som i helgen gästspelade på Spa Francorchamps i Belgien. Edward vann båda loppen!

-Ja, vad ska man säga! Chefen för Ginetta, Martin Phapp, var stum av beundran. Här kommer det en gänglig svensk och hoppar in i bilen och kör som om han aldrig gjort annat. De fyrtio konkurrenterna hade ju inte en chans. 

Dunlop Great & British AVO Ginetta Championship är, som namnet antyder, en brittisk sportvagnsserie över tio tävlingar, varav besöket på Spa-Francorchamps är den näst sista tävlingen i mästerskapet. -Serien är öppen endast för Ginettabilar av typ G20 Cup. Det är en klassisk sportvagn med en Ford Zetec-motor (samma som i Formula Ford) på ca.150hk monterad fram och som via en 5-växlad växellåda driver bakhjulen, berättar forne F3 och sportvagnsmästaren Leif Lindström som håller i Ginetta i Sverige.

- Bilen väger bara 680kg och ger den mycket goda prestanda trots den med svenska ögon sett ganska beskedliga effekten! Klassen kan ses som en billig instegsklass för folk som vill tävla med en öppen sportvagn av klassiskt snitt. Klassen introduceras i Sverige 2007 med fem tävlingshelger på de främsta banorna och intresset är redan stort för bilarna som väntas kosta ca.160.000:- plus moms.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!