060926_edward

Edward Sandström gör comeback med trasig rygg

Efter den våldsamma kraschen på Mantorp i juni var det inte många som trodde på att Edward Sandström skulle komma tillbaka till racingbanorna. Till helgen är 27-årigen tillbaka – i Porsche Carrera Cup.

– Det var den värsta kraschen jag varit med om. Jag har fått hjärnskakning och känner mig öm i nacken och i ryggen, sa Edward då.

Trots att tre och en halv månad har passerat sedan den otäcka händelsen är Edward inte återställd. Han har varit till naprapater och massörer, men hittills har inget hjälpt.

Och någon magnetröntgen av nerven som ligger i kläm i ryggen har heller inte gjorts. Och till helgen gäller det att bita ihop rejält, då gör Edward nämligen comeback på racerbanan där han skadades svårt. – Jag gjorde ett gästspel i Camaro Cup tidigare, men detta är väl mer seriöst, säger Edward. På lördag sitter han i Dainer Motorsports Porsche Carrera Cup-bil och frågan är vad vi kan vänta oss av 27-årige Sandström som ofta gästspelar som testförare på Teknikens Värld.

- Jag har i alla fall suttit i en Carrera Cup-bil tidigare på Mantorp, men det är ju stor skillnad mellan att köra Porsche och att köra STCC-bilen. Porschen är lite mer krävande att köra, den har mer effekt men lite sämre väghållning, säger Edward.

– Jag är kanske inte riktigt matchtränad för två race, men jag har hur mycket energi som helst. Jag är där för att göra bra resultat och jag vet att jag kan matcha de allra bästa, tillägger Edward, som kommer att köra för både Dainer Motorsport och sin arbetsgivare Flash Engineering.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!