090430-sandström-carrera

Edward Sandström kör Carrera Cup på Mantorp

Det var inte tänkt att Edward Sandström skulle köra den svenska Carrera Cup-serien i år. Men hans sponsorer ville annorlunda så nu står han på startlinjen i helgen på Mantorp.

Edward, som numera bor i Schweiz, håller på att försöka knyta ihop en internationell styrning men hans sponsorer ville gärna se honom här i Sverige så nu blir det minst tre tävlingar i svenska Carrera Cup. Edward Sandströms fjolårsbil finns kvar och har nu servats och gåtts igenom inför helgen.

- Jättekul, jag ska ge allt i helgen! Det har gått fort, vi tog beslutet för bara någon dag sedan, säger Sandström. Mantorp Park, där premiären går av stapeln i helgen, är något av Sandströms favoritbana och trots minimala förberedelser är Örebro-sonen förväntansfull.

- Jag kommer att satsa hårt! Mantorp kan jag i sömnen och vi ska försöka få till bilen så bra det bara går, säger Sandström. Bakom satsningen står Sandströms huvudsponsor Teknova. Svåraste motståndare blir regerande mästaren Jocke Mangs. Tony Rickardsson gör sin sista (?) säsong och vill väldigt gärna vinna mästerskapet innan han lägger av. Fredrik Larsson, en gång i tiden Sveriges kanske mest lovande talang, gör comeback. Det blir tufft på Mantorp. Det över 30 bilar starka startfältet blir en bil starkare till helgen. Världens största Porsche-mästerkap växer sig starkare bara dagar innan premiären på Mantorp Park!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!