Edward Sandström nära pallen i Blancpain Endurance Series

Det var väldigt nära att Edward Sandström tog en pallplats vid premiären i Blancpain Endurance Series som kördes på Monza. Men det blev en fjärdeplats.

Förutsättningarna var inte de bästa för Ewdard och hans teamkamrater i WRT, Frank Stippler och Chrtistopher Mies. De startade från artonde startruta sedan de blivit hindrade i kvalet. Hela 60 bilar trängdes på Monza-banan.

 Men starka körningar och bra depåstopp gjorde att teamet när Edward tog över för sista timmen av de tre, låg på en tredje plats i sin Audi R8 LMS Ultra.

 Men med bara några minuter kvar att köra lossnade gummirester från hjulhusen och styrningen försvann för ett ögonblick. En liten avkörning gjorde att en McLaren med trion Lederc, Parisy och Soucek kunde ta sig förbi.

 I stället fick Edward Sandström kämpa hårt mot en annan McLaren och tyvärr räckte det inte över mållinjen. Med Adam Carroll bakom ratten tog sig även denna McLaren förbi och tog tredjeplatsen men med bara 0,028 sekunder!

 Tävlingen vanns av trion Ramos, Rigon och Zampieri i en Ferrari 458 Italia.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!