Edward Sandström trea på Silverstone

Edward Sandström slutade trea i Blancpain-mästerskapet när serien i helgen gästade Silverstone i England.

Efter snabba kvaltider av samtliga tre förare startade Sandström/Stippler/Mies från tredje startruta på anrika Silverstone i England.

Christopher Mies gjorde en bra första stint och var med i täten tills depåfönstret öppnades och han lämnade över bilen till Frank Stippler som körde WRT:s Audi R8 LMS ultra till en tredjeplacering innan det var dags för Edward Sandström att ta över för att kämpa de sista 55 minuterna till mål. Efter förarbytet låg Sandström på femte plats, men tog sig upp till tredje när framförvarande bilar gick in för förarbyte.

Aston Martin nr 97 med Darren Turner, Frédéric Makowiecki och Stefan Mucke var omutlig på hemmaplan, tog pole position och höll ledningen under nästan hela loppet, men WRT:s Audi R8 LMS ultra nr 1 med Rast/Ortelli/Vanthoor låg tätt bakom under hela loppet, och efter dem Sandström/Stippler/Mies.

– I dag var Aston-teamet bättre än oss, men vi är nöjda med helgen ändå. Vi ligger tvåa i mästerskapet och det är viktigare för oss att samla poäng än att riskera krascher för att köra i kapp ett stort försprång, säger Edward Sandström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!