110509 edward gt3

Edward Sandström vann säsongens första FIA GT3-race

Edward Sandström fick en drömstart i FIA GT3-premiären i Portugal Efter att ha kvalat in som tvåa segrade Edward totalt.

FIA GT3 är ett europeiskt mästerskap för den senaste generationen sportbilar. Loppen körs på några av världens tuffaste banor. 

Det ser ut att kunna bli en lyckad säsong för Teknikens Världs testförare Edward. BMW Motorsport har levererat en konkurrenskraftig bil, Team Schubert Motorsport gör ett bra jobb med den och Edward har visat att han kan leverera.

Tyvärr blev det ingen ny fullträff för Edward i det andra loppet. Efter att teamkompisen Abdulaziz Al Faisal oturligt kraschat blev de tvungna att bryta och Edward fick inte köra i dagens race. Trots det ligger de trea i mästerskapet.

-Det var naturligtvis tråkigt att inte få chansen, när jag känner mig i så bra form. Vi hade en tuff uppgift idag då vi startade som sjuttonde bil men jag tror att om jag fått chansen hade jag kunnat plocka placeringar. Dock gläds jag åt det som är viktigast, att min teamkompis mår bra och inte skadades, säger Edward Sandström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!