090117-eje-elgh-dakar

Eje Elgh kraschade rejält i Dakarrallyt

Under gårdagens etapp av Dakarrallyt överlevde svensken Eje Elgh en näst intill osannolik krasch. Han och hans italienske förare föll ned hundra meter för ett stup och voltade 30 gånger. Tävlingen är därmed över för de båda herrarna.

Populäre F1-kommentatorn Eje Elgh, kartläsare till italienaren Barilla, kraschade allvarligt under fredagens etapp i Dakarrallyt som avgörs på den sydamerikanska kontinenten. Om man får tro rapporterna som media tagit del av i dag så ska han vara glad att han har livet i behåll.

– Det var en chans på tusen att överleva, säger han till Viasat Sport.

Nissan-bilen med den italiensksvenska besättningen rasade ned för ett 100 meter högt stup och på vägen ned voltade bilen 30 gånger. Bilen blev skrot, Paolo Barilla bröt armen och Eje Elgh är omtumlad. Tävlingen är över för deras del.

I bilklasstävlingen leder numera sydafrikan de Villiers efter att Carlos Sainz avbrutit tävlingen på grund av en krasch häromdagen samt att Al-Attiyah och Tina Thörner diskvalificerades för ytterligare några dagar sedan.

Det händer mycket i årets upplaga av Dakarrallyt. Eje Elgh berättar att årets rally är betydligt tuffare än vad de brukar vara.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!