061212_ekblom

Ekblom konfirmerad för West Coast Racing

Som vi skrev tidigare tillkännagavs i dag att Fredrik Ekblom kör för BMW och West Coast Racing i STCC 2007. Satsningen är flerårig och den största någonsin i mästerskapets historia.

Med sina sponsorer i ryggen kliver West Coast Racing in i STCC 2007 med en budget på 16 miljoner kronor. Då är inte inköpet av tre stycken nya BMW 320si i tävlingstrim inräknat. Bara dessa kostar ytterligare tio miljoner kronor inklusive moms. 

Fredrik Ekblom kör i par med Robin Rudholm och säger att det ska bli "skönt att slippa understyrning efter fyra år i framhjulsdriven bil". Vad som händer med årets bilar är inte klart. Teamets förhopppning är att de kan sälja dem inom Sverige. 

De har själva inte resurser att driva ett juniorteam, även om det hade varit trevlig, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth.

När nu detta är officiellt är förstås den stora frågan vad som händer med Audi och KMS-teamet. Om Thed Björk försvinner till DTM står teamet helt utan externa förare, men det är ännu oklart huruvida Björk får chansen i DTM.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!