Foto: Audi Communications Motorsport

Ekström diskad i DTM – förlorar segern

En bra födelsedag blev snabbt en dålig för Mattias Ekström. Detta sedan han nu blivit diskvalificerad – och förlorat segern – i dagens DTM-lopp i Nürnberg.

Det blev inte alls en så lyckad dag för Mattias Ekström som det först verkade. Segerglädjen efter vinsten i söndagens lopp på Norisring i Nürnberg gick nämligen över till besvikelse, sedan Ekström nu blivit diskvalificerad efter loppet.

Orsaken till diskvalificeringen var att Ekström brutit mot reglerna gällande parc fermé, den slutna parkering som bilarna ställs på efter loppet. Ekström ska nämligen, över skyddsgallret, ha fått vatten hällt i fickorna på raceoverallen. Det kan tyckas som ett märkligt tilltag, och Audi-teamet har meddelat att man tänker överklaga beslutet – vilket ska ske skriftlig inom två dagar. Dessutom ska Ekström ha fått böter på 1 000 euro för att ha satt tillbaka ratten i sin bil på fel sätt efter att ha parkerat.

Segern i loppet gick nu i stället till kanadensaren Robert Wickens, Mercedes, som tog sin första DTM-seger i karriären.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet