060811_klien

Ekström får ny stallkamrat

Österrikaren Christian Klien står just nu kontraktslös inför nästa säsong. Det talas dock om en plats i Champ Car eller DTM och då som stallkamrat till vår egen Mattias Ekström.

Kliens personliga huvudsponsor är Red Bull. Samma Red Bull som äger två stall i Formel 1-cirkusen, ett stall i MotoGP, är huvudsponsor till ett i DTM osv. Red Bull är involverad i det mesta vad gäller motorsport. De har dock valt att inte ge Christian Klien något kontrakt i F1 nästa säsong. David Coulthard och Mark Webber kommer för Red Bull Racing och det andra stallet, Scuderia Toro Rosso, kommer troligtvis att behålla Scott Speed och Vitantonio Liuzzi.

Red Bull kommer dock inte överge Klien, bara knuffa ut honom från F1. Han erbjuds nu istället plats i den amerikanska Champ Car-serien där Björn Wirdheim tidigare kört men även i tyska DTM där Mattias Ekström är stor stjärna. Skulle han välja DTM blir han ny stallkamrat med just Ekström.

Vad han än väljer så leder båda vägarna tillbaka till F1 - om han presterar. Red Bull krävde i år av honom att han skulle vara bättre än David Coulthard och det har han inte varit, därför får han gå vidare. Klien Har 14 dagar på sig att välja om det blir Champ Car eller DTM.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!