Ekström och Björk bröt i DTM

Årets DTM avgjordes på Hockenheim i Tyskland i söndags. Klart sen tidigare var att Bernd Schneider var mästare. Bakom honom stod kampen om andraplatsen mellan Audi-föraren Tom Kristensen och Mercedes-föraren Bruno Spengler. Spengler drog det längsta strået, vann tävlingen och säkrade därmed andraplatsen i mästerskapet.

Svenskarna Mattias Ekström och Thed Björk fick en betydligt tråkigare finaltävling då de båda tvingades bryta. STCC-mästaren Björk bröt då det bara var tio varv kvar på grund av problem med bromsarna.

- Det var bromsarna som inte fungerade riktigt, så det var bara att åka in i depån, säger Thed Björk som innan dess snurrade av. Ekström var tvungen att bryta ännu närmare loppets slut. Han hade kört upp sig till en sjunde plats och var precis bakom märkeskollegan Heinz-Harald Frentzen. Ekström försökte ta sig förbi, något som dessvärre slutade i en hård sammanstötning. Detta gjorde att hela fronten på Ekströms Audi reste sig upp över vindrutan så att han knappt såg banan. 

- Jag åkte väldigt fort och tog in på Frentzen hela tiden. Jag trodde att han öppnade dörren för mig då jag var klart snabbare än honom. Men det var en missuppfattning och jag kraschade rakt in i honom, säger Ekström besviket.

Resultat Hockenheim

1. Bruno Spengler 37 varv 

2. Jamie Green 

3. Tom Kristensen 

4. Bernd Schneider 

5. Martin Tomczyk 

6. Timo Scheider 

7. Christian Abt 

8. Jean Alesi 

9. Susie Stoddart 

10. Mathias Lauda 

11. Vanina Ickx 1 varv 

12. Mattias Ekström 2 varv 

13. Alexandros Margaritis 3 varv 

14. Heinz-Harald Frentzen 3 varv 

15. Thed Björk 10 varv 

Slutställning DTM 2006

1 Bernd Schneider 71 p

2 Bruno Spengler 63p 

3 Tom Kristensen 56p 

4 Martin Tomczyk 42p 

5 Jamie Green 31p 

6 Mika Häkkinen 25p 

7 Heinz-Harald Frentzen 24p 

8 Mattias Ekström 21p 

9 Jean Alesi 15p 

10 Timo Scheider 12p 

11 Alexandros Margaritis 11p 

12 Stefan Mücke 7p

13 Christian Abt 6p 

14 Frank Stippler 3p 

15 Daniel la Rosa 2p 

16 Pierre Kaffer 1p

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!