061216_grönholm

Ekström segrare i Race of Champions

Sveriges motorsportstolthet, Mattias Ekström, segrade i kväll i den spektakulära tävlingen Race of Champions. Tävlingen avgjordes på ett regnblött Stade de France i Paris, Frankrike.

Det duggade lätt under i princip hela lördagen i Paris. Race of Champion drog därmed inte fulla läktare. De som var på plats fick emellertid se Mattias Ekström ta en skön seger i ROC. I Nations Cup, nationstävlingen, gick segern till Finland.

Team Scandinavia, representerat av nämnda Ekström och danske Tom Kristensen, lyckades inget vidare i Nations Cup. 

– Jag hade ett bra heat när vi körde Aston Martin, det hade inte Tom och det är tråkigt. Nu ska jag koncentrera mig på ROC, sa Mattias Ekström samtidigt som Heikki Kovalainen och Marcus Grönholm klev upp på segerpodiet.

Och fokuserade gjorde Mattias. Det blev hemmafavoriten Sebastian Loeb som utgjorde motståndet i finalen - som skulle köras om tre heat.

Något tredje heat behövdes aldrig. Mattias tog två raka segrar och firade med att bränna slut bakdäcken på den Renault Mégane Trophy hann rattade.

Vi återkommer på måndag med mer information om den storslagna kvällen i Paris.    

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!