070503_dtm_ekstrom

Ekström siktar på ny DTM-seger

Audi och Mattias Ekströms DTM-säsong kunde inte ha börjat bättre. Deltävlingen på Hockenheim senast gav segern till den svenske föraren och dubbelseger till Audi-teamet. Nu satsar de på vinst igen till helgen.

Helgens DTM-race går på Oschersleben-banan. Audi har goda erfarenheter från den banan, två av tre möjliga segrar de senaste tre åren. Då har Tom Kristensen kört hem loppet till teamet medan det har gått sämre för Mattias Ekström som är utan pallplats på Oschersleben. I helgens lopp kör Mattias parallellt med fyrfaldige Le Mans-vinnaren Frank Biela eftersom Tom Kristensen kraschade på Hockenheim senast och rehabiliterar sig.

Audi och Mattias har goda chanser att plocka årets andra raka seger. Han har tränat lite extra inför årets säsong samtidigt som Audi vet hur man ska lägga upp strategin för banan. Efter testkörningarna inför loppet avslöjar Mattias att han gillar banans snabba karaktär med många och långa avsnitt och utmanande svårigheter för omkörningar.

Vi håller så klart våra tummar för att vår svenske förare ska ta sin andra raka seger i år. Tävlingen sänds på Viasat Sport klockan 17.00 den 5 maj.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!