Foto: Audi Communications Motorsport

Ekströms ”watergate” avgörs i morgon

Ska Mattias Ekström få tillbaka sina poäng och sin förstaplats eller inte? Audi har överklagat beslutet som uteslöt Ekström och i morgon avgörs målet.

I senaste DTM-deltävlingen på Norisring körde Mattias Ekström först över mållinjen och stod överst på prispallen men blev senare av med sin förstaplats och uteslöts helt från resultattavlan. Orsaken var att Mattias Ekströms far Bengt hällde tömde en halvliters vattenflaska i fickan på Ekströms raceoverall medan han stod i Parc Fermé. Händelsen har snabbt blivit omskriven som ”watergate”.

 Det var ett brott mot artikel 44.1 i DTM-regleringen och Ekströms uteslöts därför. Beslutet överklagades omgående av Audi Sport och Abt Sportsline och i morgon, tisdag, kommer överklagan att behandlas av tyska motorsportförbundet DMSB. Deras beslut väntas bli offentligt under kvällen.

 Varför Bengt Ekström hällde vatten i sonens ficka är inte känt, i efterhand har det sagts att Ekströms bil låg sju kilo över minimivikten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!