Ekström/Sandström kör Spa 24-timmars

Kompisarna och grannarna i Schweiz, Mattias Ekström och Edward Sandström, kör 24-timmars på Spa Francorchamps i samma bil.

Mattias Ekström och Edward Sandström är bästa kompisar sedan länge. Båda tävlar med Audibilar men i skilda mästerskap. Tills nu, då de ska kampera ihop i Audi R8 Le Mans Ultra, en bil Edward normalt kör i Blancpain Endurance Series.

Det är resultatet av ett utökat deltagande för det belgiska racingteamet WRT som kommer att köra fyra bilar i klassikern på Spa Francorchamps.

Mattias och Edward får sällskap av Le Mans-vinnaren Marcel Fassler i sin bil. En annan Le Mans-vinnare, Andre Lotterer, kommer att köra tillsammans med Edwards vanliga teamkamrater Frank Stippler och Christopher Mies.

WRT-teamet vann på Spa 2011, med Mattias Ekström som en av förarna. Samma år var Edward Sandström tvåa, i en BMW Z4 GT3. Med dessa två nu i samma bil kan de inte vara annat än en av storfavoriterna till segern.

Tävlingen körs 27-28 juli. Men redan nu i helgen är Mattias Ekström i farten, då i rallycross-EM i Höljes i en Volkswagen Polo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet