Elbilister laddar för rally i maj

Den 12 maj går Nordens första elbilsrally Oresund Electric Car Rally av stapeln. Enligt arrangörerna kommer 50 ekipage till startlinjen i Köpenhamn.

Förvänta dig ingen däcksrök när elbilarna drar iväg på sin väg från Köpenhamn till Helsingborg, för i elbilsrally Oresund Electric Car Rally spelar det ingen roll hur fort man kör. I stället koras vinnaren på rallyts första sträcka när alla är på plats för att mäta vilken av de uppåt 50 deltagarna som använt minst energi på sträckan. Efter en natts uppladdning får bilarna i uppdrag att köra så nära en given genomsnittshastighet som möjligt mellan Landskrona och Malmö. 

 Trots namnet är det inte enbart renodlade elbilar som får delta i rallyt –även plug-inhybrider får vara med men då i en egen kategori. 

 Tävlingen arrangeras av EU-projektet E-mission som har som mål att väcka uppmärksamhet kring elbilar för att få fler att köpa dem i Öresundsregionen. Bland parterna som står bakom tävlingen märks elbolaget Öresundskraft, Helsingborg, Malmö, Region Skåne, Köpenhamns kommun och Region Hovedstaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!