En liten uppdatering på STCC fronten

Mycket händer i STCC just nu. Nytt däckkontrakt, ny huvudsponsor och vissa av tävlingarna i fara. PeO Kjellström har gjort en kort sammanfattning.

Det sker mycket i STCC i dessa dagar, men det är också många frågetecken som ska rätas ut. Bilreservdelsföretaget MECA har skrivit femårskontakt som huvudsponsor med STCC, värderat till 50 miljoner kr. Michelin blir däcksleverantör i minst tre år framåt, samtidigt lämnar de WTCC där Yokohama tar över. Gotland Rings deltävling förfaller vara i farozonen då de inte verka komma att vara klara. Norska Våler verkar också försvinna, inte minst med tanke på det klena publikunderlaget ifjol och att norske stjärnan Tommy Rustad övergår till rallycross. Det tyktas om en deltävling på Kinnekulle Ring istället. På förarsidan är det oroligt. Ingen förefaller ha så mycket klart och det återstår att se var etablerade stjärnor som Rickard Göransson, Thed Björk, Robert Dahlgren, Edward Sandström hamnar. Det kan rent av bli kris med starka namn vad det lider. Det är heller inte klart vilket tävlingsupplägg som kommer att gälla. Hur långa loppen ska vara, och hur läser man ett obligatoriskt däcksskifte sportsligt när vissa bilar har fyra hjulbultar, andra fem. Inom ett par-tre veckor har vi svaret på åtminstonde några av frågorna. Kanske tidigare, du vet var du ska läsa först. Här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!