081119-stcc-prispengar-09

En miljon kronor i prispotten i nästa års STCC

STCC-organisationen vill skapa ännu mer energi i mästerskapet och väljer därför att införa prispengar till nästa års säsong. En miljon kronor finns i prispotten.

Nästa år finns det en miljon skäl till att vinna STCC då organisationen bakom svensk motorsports högsta racingserie inför prispengar. En miljon kronor finns det att slåss om.

– Vi visar genom den här åtgärden att mästerskapet är starkt, att vi har en stabil grund och kan och vill återinvestera direkt till våra intressenter, säger Bob Huzell, vd på STCC AB.

Nyheterna är många till STCC 2009. Dels blir det nio deltävlingar i stället för elva, dels två race per deltävling à la Carrera Cup, och nu alltså en prispott på en miljon kronor. Detta kryddas med en fortsättning av succébetonade stadsracet i Göteborg. Premiären och finalen körs på klassiska Mantorp Park.

STCC AB:s återinvestering i mästerskapet följer en plan som Huzell beskriver så här:

– Vi har det senaste åren valt att återinvestera i projekt som vi bedömt vara viktigare för stunden. Att få till stånd ett stadsrace har varit en viktig del liksom att locka en ny publik med ett tv-spel. Också på tv-sidan har vi sedan länge lagt mycket resurser, och nu känner vi att STCC är moget att satsa på prispengar som en morot direkt riktad mot våra intressenter.

Exakt hur prispengarna kommer att fördelas under eller efter säsongen är oklart. Kanske blir det förarna som får ta del av potten, kanske blir det teamen. STCC AB kommer inom kort att presentera fördelningen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!