070212_engstrom

Engström satsar i ny Accord

Den 22 april drar årets STCC-säsong igång. Vi har i dag pratat med Tomas Engström som berättar att han har helt ny bil.

I skrivande stund befinner sig Teknikens Världs Marcus Engström i Estoril för att provköra Honda Civic Type-R. På plats finns även racingföraren Tomas Engström (nej, de är inte släkt!) som berättar om sin nya bil. Inför årets STCC blir det en helt ny Accord för dalmasen. 

– Jag har kört nya Accord i två år nu och hela tiden känt att det finns utvecklingsmöjligheter. Vi är långt framme när det gäller motor och växellåda med den nya bilen så nu koncentrerar vi oss på chassit. 

Vi betyder i det här fallet Tomas Engström plus JAS Motorsport. Företaget som utvecklar racingbilar till diverse klasser håller till utanför Milano i Italien. 

Engström har för övrigt kört Honda sedan 2002. 

På telefon rapporterar vår Engström även in att Tomas Engström är klar för att ställa upp i EM-finalen i Italien. Eventuellt kommer han även till start i näst sista loppet i WTCC på Monza (6-7 oktober).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!