061027_ferrari

Ett nytt gäng tar över Ferrari - Jean Todt ny vd

Ferraris legendariske Formel 1-chef Jean Todt har utsetts till ny vd för Ferrari SpA. Han tar över efter Luca di Montezemolo som i stället kommer sköta sitt styrelsearbete till fullo.

Det händer saker i Ferrari och dess sportverksamhet. I och med Michael Schumachers pensionering från Formel 1 var det fler som valde andra vägar.

Luca di Montezemolo lämnar sin vd post för Ferrari och kommer till fullo att arbeta som ordförande med styrelsen och framförallt mer med ägaren Fiat.

Jean Todt tar över som vd för både Ferrari SpA och Ferrari Gestione Sportiva som är sportavdelningar. Han lämnar sin plats som general manager i F1-stallet.

Amedo Felise tar över Todts plats som general manager i F1-stallet och han kommer få en del att ta tag i direkt. 

Ross Brawn, teknisk chef, kommer att ta ett sabbatsår och möjligtvis återvända 2008, han ersätts av Mario Almando. 

Rory Byrne, designchef, går i pension och lämnar sin post till Aldo Costa. 

Slutligen lämnar också sportchefen Paolo Martinelli sin post som går till Stefano Domenicali. 

Det blir alltså en helt ny ledning i Ferrari kommande säsong vilket i stort sett innebär att det är ett nytt team, dock kommer alla fortfarande jobba under Jean Todt som i sin tur står under Luca di Montezemolo. Det ska bli kul att se vad Ferrari kommer hitta på 2007.

Luca di Montezemolo

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!