110801-nordslingan regn

Ett varv runt Nordslingan – i hällregn

Nürburgrings nordslinga är ibland milt skräckinjagande redan när väglaget är torrt och vädret bra. Här får vi följa med Andreas Gülden, chefsinstruktör på Nürburgrings förarskola, på ett varv runt Ringen i de rakt motsatta förhållandena!

Vi vet att du förmodligen redan har sett alltför många varv runt Nürburgrings nordslinga, och att förmodligen alltför många av dessa tagit längre tid än åtta minuter. Här är ytterligare en sån film, men med en viktig faktor – det hällregnar!

Andreas Gülden är chefsinstruktör vid förarskolan på Nürburgring, Nürburgring Driving Academy, och nog syns det i filmen att han kan sin ring. På flera ställen balanserar han sin formelbil (av typen Formel Super Sport) på sladd genom kurvorna i de, så att säga, kraftigt fuktiga förhållandena. Jag lovar att nog inte ens redaktionens egen Ringmeister, krönikör och allmängeni Dag E Hogsten skulle kunna/våga köra på samma sätt.

Filmen ser du här nedan!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!