080116-eu-f1-miljö

EU vill att F1 ska bli grönare

EU har kontaktat FIA (Internationella Bilsportförbundet) och Formel 1-teamen för att förmå dem att göra F1 grönare vilket de tror ska få vanligt folk att bli mer intresserad av att köra renare bilar.

I en rapport callad CARS 21 vänder sig EU till hela bilindustrin, inklusive motorsporten, för att få dem att minska CO2-utsläppen. Vad gäller Formel 1 ber de om nya regler som enkelt kan introducera biobränslen, fyrcylindriga motorer och/eller hybrider.

2009 kommer F1-teamen att börja använda sig av KERS (Kinetic Energy Recovery System) och alltså återanvända alstrad energi. Enligt Mario Theissen, BMW:s motorsportchef, står teknikerna på "vanliga" BMW redan vid dörren för att se vad F1-avdelningen kan åstadkomma. De vet förstås att saker och ting sker fortare där.

Formel 1-teamen har också kommit överens om att efter den frysning av motorutveckling på fem år som nu beslutats ska de se sig om efter enklare och miljövänligare alternativ.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!