060914_f1

F1-hybris från fransk däckstillverkare

Ett foto av en tekniker från Bridgestone som bär skyddskläder har fått Michelin att misstänka oegentligheter.

Det var på Monza som en bild togs av en japansk Bridgestone-tekniker, som var iförd ett förkläde utanpå sin vanliga röd/vida mundering. Det fick Michelin att misstänka att Bridgestone använder sig av kemikalier som de sprutar över däcken för attt förbättra fästet. Michelin vände sig till internationella bilsportförbundets tekniske chef Charly Whiting. 

En snabb utredning gav dock svaret att teknikern använde förklädet för att skydda sig från gummirester i luften när däcken efter en session på banan skärs upp för inspektion. 

Det kommer inte att bli någon vidare utredning av fallet och en anonym röst från internationella bilsportförbundet FIA påpekade att teknikern ifråga på bilden just då äter en yoghurt och han trodde inte att det skulle innebära någon fördel för Bridgestone att applicera yoghurt på däcken innan start.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!