071025-f1-2008-singapore

F1-kalendern för 2008 spikad – kvällslopp i Singapore

Trots att vi knappt hunnit smälta årets upplösning av Formel 1-VM är det dags att blicka framåt mot nästa års säsong. Singapore debuterar nästa år som arrangör och då är det kvällstid som gäller.

Nästa års officiella Formel 1-kalender presenterades under gårdagen och en av nyheterna är att Singapore för första gången arrangerar ett F1-lopp, ett lopp som dessutom blir Formel 1-VM:s första kvällslopp. Loppet kommer att genomföras i elljus.

USA:s Grand Prix har försvunnit till nästa år, ett europeiskt Grand Prix har tillkommit och det är spanska Valencia som står för värd för detta. Frankrikes Grand Prix är fortfarande med i kalendern trots att det tidigare var snack om att det var färdigkört där.

En annan nyhet som klubbades igenom i går av FIA är att all motorutveckling inom F1 fryses helt i tio år från och med år 2008. Dock kan en förändring ske efter fem år om alla inblandade parter är överens om att frysningen av motorutvecklingen ska lösas upp igen. Skulle så bli fallet så får motorutveckling ske först två år efter beslutet för att alla, stora som mindre stall, ska ha en chans till planering. Med andra ord kan motorerna utvecklas först om sju år – tidigast.

Formel 1-VM 2008

16marsAustralien
23marsMalaysia
6aprilBahrain
27aprilSpanien
11majTurkiet
25majMonaco
8juniKanada
22juniFrankrike
6juliEngland
20juliTyskland
3augustiUngern
24augustiEuropa (Valencia)
7septemberBelgien
14septemberItalien
28septemberSingapore (kväll)
12oktoberJapan
19oktoberKina
2novemberBrasilien

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!