090716-f1-karusellen Foto: Getty Images

F1-karusellen har inte stannat än

Den vilda karusell som omgärdar Formel 1 fortsätter att snurra. Det senaste är att Nelson Piquet Jr ligger löst till, att Max Mosley inte tänker fortsätta och rekommenderar Jean Todt samt att de stora teamen i Formel 1 ännu inte har skrivit på för 2010 års säsong.

Nelson Piquet Jr ligger löst till i Formel 1. Han har inte levererat efter de förväntningar som ställts på honom och det är möjligt att han är borta redan vid Ungerns Grand Prix. Stallchefen i Renault, Flavio Briatore, kunde inte ge ett svar på vem som skulle sitta i Renaults andrabil vid Ungerns Grand Prix när han fick frågan i helgen. ”Jag kanske kör själv”, svarade han.

I det ändlösa tjafset i Formel 1 har nu, än en gång, Max Mosley sagt att han inte tänker kandidera till chef över FIA för den kommande perioden. Han rekommenderar förre Ferrarimannen Jean Todt till posten. En annan stark kandidat har dykt upp och det är förre rallyvärldsmästaren Ari Vatanen som ”kan bilsport” och är EU-politiker. Bernie Ecclestone i sin tur får massiv kritik för sina uttalanden om att Adolf Hitler gjorde ett bra jobb och även i de interna leden är han nu ifrågasatt.

De stora teamen i Formel 1 har ännu inte skrivit på för 2010 års säsong och de små som inte fått starttillstånd för 2010 rasar över att det hela inte gått rätt till. N. Technology (som bland annat drivt team i WTCC) hotar med att stämma FIA. Och de små team som fått OK undrar nu om de har råd att vara med.

Kan vi inte bara köra Formel 1. Snälla!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!