F1-premiären i Melbourne framflyttad till november

Årets Formel 1-säsong påverkas, precis som fjolårets, av coronapandemin. Nu står det klart att premiären i Melbourne i mars inte blir av.

Formel 1-säsongen 2020 blev inte riktigt som tänkt i och med att ett virus tog sitt grepp om världen. Flera deltävlingar ställdes in, andra flyttades fram och som helhet blev säsongen betydligt mer komprimerad än tidigare år.

Nu visar det sig att säsong 2021 också justeras med anledning av coronavirus och covid-19. Säsongspremiären var tänkt att gå av stapeln i Melbourne söndagen den 21 mars, men så blir det inte. F1-organisationen meddelade tidigare i dag att Australiens Grand Prix 2021 flyttas fram till 21 november.

Säsongspremiären äger i stället rum i Bahrain den 28 mars. Andra datumförändringar har också genomförts för årets säsong, bland annat har klassiska Imola kommit tillbaka i kalendern med race den 18 april samtidigt som Kinas GP skjuts på framtiden utan att något datum är klart.

Det kan komma att ske fler förändringar i F1-kalendern, beroende på hur det går i världen med bekämpningen av coronaviruset och covid-19.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!