060303_f1_nascar

F1-teknik(er) till NASCAR!

När nu Toyota ger sig in i NASCAR (2007) gör de det rejält. Inte nog med att de ör första japanska bilmärke i serien, de tar också dit den förste F1-teknikern.

Gunther Steiner, före detta Jaguar F1 Racing, flyttar till USA den 1 april för att bli chefstekniker i ett av teamen som kommer tävla med Toyota, Red Bull. Steiner har inte bara Formel 1 som bakgrund, han har också varit involverad i Ford rallyteam.

Steiner, 40, flyttar till North Carolina, mitt i rednecks-territoriet och det blir intressant att se hur han kommer att tas emot. NASCAR är ju en sport som historiskt bara haft amerikanska aktörer, och då främst från södern. Tidigare om åren har förare från Kalifornien och New York i princip betraktats som utlänningar. Nu får de en japansk bil med en österrikisk chefstekniker att slåss emot. Intressant!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!