070502_bmw

F1 tillbaka på gamla Nürburgring

Det har gått 31 år sedan det senast kördes en F1-bil på Nürburgrings norra slinga. Men nu har BMW varit på plats med en modern F1-racer!

Det var BMW-föraren Nick Heidfeld som tog banan i besittning med en F1-bil. Det skedde vid en tillställning som BMW anordnade för sina fans och det lockade 45 000 åskådare.

Heidfeld var lyrisk efteråt och menade att hade han fått, så hade han kört hela dagen och inte bara de tre varv som det nu blev.

Bilen var av förra årets modell och det enda som gjorts åt den var att höja markfrigången så den skulle klara av de ojämnheter som finns på banan. Det behövdes faktiskt fyra centimeter fram och åtta bak! Som snabbast körde Heidfeld 275 km/h och hans bästa tid blev 8,34 minuter men då hade han saktat in för att en fotograf i en framförliggande bil skulle ta bilder!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!