Foto: Mediaempire

Fabas tar över driften av Mantorp Park

I dag blev det klart att Fabas, som äger Mantorp Park Motorbana AB, även tar över driften av banan. Det tidigare driftbolaget gick i konkurs för en dryg månad sedan men nu tar Fabas över efter konkursboet.

Turerna kring vem som ska driva Mantorp Park är nu klara. Det var i mitten av december som Mantorp Park Events, som tidigare skötte driften av banan, sattes i konkurs av ägaren Fabas. I stället har Mantorp Park Motorbana AB, som även äger fastigheterna, tagit över utrustningen som konkursboet efter bolaget med det snarlika namnet Mantorp Park Event lämnat efter sig. I och med det kommer fastighetsägarna i Motorbana AB ta över driften.

 – Det är skönt att vi fick till en snabb lösning och nu kan börja jobba framåt. Men först gäller det att få ordning på allt praktiskt, säger banbolagets vd Fredrik Sjöqvist i ett pressmeddelande. 

 När Events-bolaget sattes i konkurs ställdes samtliga tidigare ingångna avtal in, men nu är målet att kunna erbjuda samma dagar som tidigare. 

 – Samma sak gäller inplanerade publika evenemang som vi från anläggningens sida inte ser några problem med att genomföra. 

 Men några nybyggnationer är inte inplanerade i årets kalender. Enligt Sjöqvist är strategin nu att skynda långsamt och se till att den dagliga verksamheten fungerar som den ska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!