Foto: PSP Images

Fabrizio Giovanardi gör comeback i BTCC

Flerfaldiga touring car-mästaren Fabrizio Giovanardi gör comeback i BTCC till årets säsong med Ford-stallet Motorbase Performance.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till detta speciella mästerskap. Jag har kört långloppsracing under de senaste fyra åren, det är rätt tråkigt, säger Giovanardi.

Italienarens minst sagt imponerade meritlista inkluderar tre ETCC-titlar, två ITCC-titlar och två BTCC-titlar. Giovanardi har dessutom en STCC-seger med sig då han tävlade för Honda under tävlingshelgen på Jyllandsringen 2011.

I årets BTCC-säsong får han bland annat motstånd från en annan tidigare dubbel BTCC-mästare i form av Alain Menu, med flera.

– Jag vill slåss om mästerskapstitlar, då är BTCC platsen att vara. Jag är verkligen glad att vara tillbaka och jag vill försöka ta en ny titel. Självklart har jag respekt för de andra förarna i startfältet, men jag är sugen på en tredje titel, säger Giovanardi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!