Farfus vinner men Rockenfeller är klar DTM-mästare

BMW:s Augusto Farfus segrade i dagens DTM-tävling på Zandvoort i Holland, men Mike Rockenfeller säkrade årets DTM-titel tack vare andra plats i tävlingen.

Farfus tog starten medan BMW-kollegan Marco Wittmann, som hade pole position, fick se sig passerad av både Farfus och Rockenfeller. Domarna undersökte en eventuell tjuvstart av Rockenfeller, men Audi-föraren fanns oskyldig och undvek straff.

Kampen om ledningen var bitvis hård då Rockenfeller närmade sig Farfus tack vare en annan däckstrategi. Men Farfus segrade till slut med 1.6 sekunder framför Rockenfeller och Timo Scheider som tog sin första pallplats sedan 2011.

Mattias Ekström gjorde en stark tävling från elfte startruta och korsade mållinjen som fyra efter en annorlunda däckstrategi där han körde sina option-däck efter sista depåstoppet. 

Svensken drog även nytta av en period med safety car i slutet av tävlingen på grund av en krasch mellan Dirk Werner och Jamie Green. Tack vare det samlade fältet klättrade Ekström från sjunde till fjärde plats på de avslutande varven.

Mardrömshelgen fortsatte för Mercedes där Gary Paffett var bästa förare på nionde plats medan Christian Vietoris, som ligger trea i mästerskapet, körde i mål som 15:e man.

DTM-säsongen avslutas på Hockenheim den 20:e oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!