060731_domarmiss

Felaktiga domslut i Porsche Carrera Cup

Lars Bertil Rantzow var på väg att ta sin första seger i Porsche Carrera Cup på Vålerbanan i Norge. Men han fick svartflagg för ojust körning och sedermera ytterligare straff för fortkörning i depån. Men domarna hade vinkat in fel man...

Janne "Flash" Nilsson har redan i en artikel här på teknikensvarld.se klagat på domarjuryn i STCC, Och man kan konstera att inkompetensen inte var mindre i andra klasser. Lars Bertil Rantzow var på väg att ta sin första seger i Porsche Carrera Cup. Då vinkades han in för ett drive-through straff för ojust körning. På väg in i depån körde han dessutom för fort och fick ytterligare ett drive-through för det. Men det var inte Rantzow som skulle ha vinkats in i depån första gången, tävlingsledningen tog fel på bil. Rantzow fick senare en ursäkt men då var ju skadan redan skedd. Även i det andra Porscheheatet blev det struligt. Cralle Lindholm fick ett tidstillägg på 30 sekunder för ojust körning, men protesterade mot det och fick tillbaka sin tredjeplats i heatet. Fredrik Ros segrade i båda heaten men Daniel Haglöf leder alltjämt totalt.

Preliminär mästerskapsställning, Carrera Cup.

1. Daniel Haglöf, 86 poäng

2. Fredrik Ros, 68

3. Cralle Lindholm, 59

4. Carl Olov Carlsson, 32

5. Lars Bertil Rantzow 30

6. Tony Rickardsson, 23

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!