Felix Rosenqvist fyra i debuten

En fjärdeplats blev resultatet för Felix Rosenqvist vid säsongsöppningen av japanska Super GT-mästerskapet.

Felix Rosenqvist nöjer sig inte med att köra Formel E, liksom förra säsongen extraknäcker han bland annat i Japan. Förra året var det Super Formula som gällde, i år är det Super GT, en serie som nu har dragit igång.

Felix Rosenqvist, som delar en Lexus LC500 med Kazuya Oshima, körde hem en fjärdeplats efter två timmars tävlande under 300-kilomtersloppet på Okayama. Över mållinjen var ekipaget bara ett par meter från den sista pallplatsen.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med den här debuten och med vår insats som team den här helgen. Kvalet gick över förväntan och att kunna sätta helgens bästa Lexus-tid känns faktiskt riktigt kul i det här fältet, säger Felix.

Vann gjorde Koudai Tsukakoshi och Takashi Kogure i en Honda NSX-GT. I resultatlistan hittar vi gamla Formel 1-bekanta som Jenson Button på andra plats och Heikki Kovalainen och Kamui Kobayashi på plats tolv.

Nästa Super GT-lopp körs den 3-4 maj på Fuji Speedway men redan den 14 april tar Felix plats hos Mahindra Racing för att köra Formel E-deltävlingen i Rom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!