Felix Rosenqvist fyra i Formel E

Felix Rosenqvist fortsätter att plocka poäng i Formel E. I helgen blev han fyra vid deltävlingen i Paris som gick i en stadsbana i skuggan av Eiffeltornet.

Felix missade lite i kvalet och blev sexa vilket gjorde att han inte fick vara med i Super Pole där de fem bästa gör upp om de bästa startpositionerna. Han startade därför som sexa men var på varv tio av 49 förbi Esteban Gutiérrez som har Formel 1-erfarenhet. I mål var han fyra efter sin teamkamrat Nick Heidfeld och detta var Mahindra-teamets största framgång så här långt.

– Vi hade en bra plan idag och för en kort stund före depåstoppet trodde vi nästan att det kunde räcka hela vägen till seger, säger Rosenqvist. Nu blev det inte riktigt så i slutändan, men vi har kapaciteten. Det som fattas just nu är lite, lite mer fart i kvalen. Vi har inte riktigt lärt oss att maximera däcken för ett flygande varv än, och för att kunna utmana om segrarna på allvar måste vi starta några platser längre fram. Det är ett område vi kommer att fokusera stenhårt på framöver. Vi är nästan där, och det här var ytterligare ett väldigt positivt race för oss.

Tävlingen vanns av Sébastien Buemi, Schweiz, medan hemmafavoriten Jean-Éric Vergne planterade sin bil ordentligt i räcket, liksom hårt satsande italienaren Lucas di Grassi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!