Foto: (c) F3ES / Suer

Felix Rosenqvist fyra och sexa i F3-EM

Felix Rosenqvist slutade på fjärde respektive sjätte plats i helgens två Formel 3-race i sin debut vid klassiska Grand Prix de Pau, en tävling som lockade Europas samlade F3-elit i ett 24 bilar starkt startfält.

– Våra segerchanser försvann mer eller mindre under kvalet, och vi hade egentligen fart för mer än så här den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Bilen kändes riktigt bra här – bättre än vid premiären på Hockenheim – men tyvärr fick vi aldrig riktigt chansen att visa vad vi verkligen gick för. Jag lade inte upp kvalet på bästa möjliga sätt, och när däcken väl kom upp i rätt temperatur råkade jag ut för trafik och gulflagg. Lyckligtvis kunde vi begränsa skadorna genom två bra race, men jag är inte helt nöjd. 

Rosenqvist gjorde en bra start i Race 1 och kunde efter 23 intensiva varv alltså ta målflagg som fyra totalt – och som tvåa bland förarna i EM-serien FIA European Formula 3 Championship. I Race 2 drog Mücke Motorsport-chauffören sedan nytta av "den bästa starten i sin karriär" när han avancerade fyra placeringar i sprinten ner mot första kurvan. 

Det är dock svårt att köra om under race i Pau så Felix Rosenqvist fick nöja sig med sjätteplats.

Tävlingen lockade Europas samlade F3-elit när förarna från såväl det europeiska som brittiska mästerskapet fanns på plats i ett 24 bilar starkt startfält.

Raffaele Marciello, påläggskalv hos Ferrari, vann båda loppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!