1 av 3 Foto: Chris Owens / IndyCar
2 av 3
3 av 3

Felix Rosenqvist går från Indycar till Porsche Carrera Cup

Det blir finfrämmande när Porsche Carrera Cup Scandinavia kör årets sista deltävling. Felix Rosenqvist kommer direkt från Indycar-finalen på Long Beach till Sverige och Mantorp Park. Felix tävlar också i en för helgen specialdesignad bil.

Från McLarens Indycar-bil till Porsches gästbil i Carrera Cup Scandinavia.

Från Long Beach till Mantorp Park och från USA till Sverige.

Felix Rosenqvist toppar en säsong fylld av intressanta gästförare när han kommer till finalen i Porsche-cupen. Tidigare säsonger och tidigare gästförare har av ren artighet hållit igen lite för att inte påverka tätstriden i cupen allt för mycket.

Men då regerande mästaren Lukas Sundahl säkrat ytterligare en titel kan vi hoppas på en intressant fight mellan den svenske Porschekungen och en av våra internationellt mest framgångsrika förare just nu.

Tredje besöket

Nu är Rosenqvist inte helt obekant med Porschebilarna då han gästat serien två gånger tidigare. Rosenqvist har också som en av sina främsta kännetecken att han är snabb i många olika typer av bilar.

– Det här blir mitt tredje besök i Carrera Cup och det börjar kännas som en fin tradition. Det är en imponerande nivå på gästförarna som har bjudits in de senaste säsongerna. I år verkar det vara fokus på racers från Indycar, vilket såklart är extra kul, säger Felix i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada och stolta att få välkomna Felix Rosenqvist tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det blir spännande för både medtävlare och publik att få uppleva en förare av Felix Rosenqvists kaliber. säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige.

Specialdesignad bil

Varken publik eller medtävlare kommer att kunna undgå Felix som tävlar i en helt egen design på bilen. Bilen har stasrtnummer 911 och är en så kallad ”art car” som lackerats i färg och mönster signerat Felix manager Stefan ”Lövis” Johansson. Designen har titeln ”L’epingle” och kommer från ”Memories of a Past Life”, en serie av verk som hämtar inspiration från konstnärens illustra racingkarriär. Varje målning är uppkallad efter en kurva eller en del av olika Grand Prix-banor runt om i världen. L’epingle, för den som har motorsporten nära hjärtat, är den berömda hårnålen på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal, Kanada.

– Att se Felix Rosenqvist i duell med vår nykrönte och fyrfaldige Carrera Cup-mästare Lukas Sundahl blir något alldeles extra. Det blir dessutom fortsatt hård kamp om silver- och bronsplatserna i mästerskapet mellan Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Emil Persson, säger Raine Wermelin.

Felix kommer till Sverige efter en något tung första säsong med sitt nya McLaren-stall. Bland annat tvingades Rosenqvist avstå från tävlingar efter en krasch. Kanske kan en seger på Mantorp ge lite bättre eftersmak på 2021.

– Det ska bli jättekul att få tävla hemma i Sverige igen. Det känns som att startfältet i den här klassen bara blir starkare och starkare för varje år, säger Rosenqvist.

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!