Felix Rosenqvist i hård Formel 3-krasch

Felix Rosenqvist åkte av ordentligt vid helgens deltävling i Formel 3-EM. Den värsta kraschen någonsin i karriären enligt honom själv.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det var i helgens tredje och avslutande heat som olyckan var framme. Felix Rosenqvist hakade i Jordan King vid ett omkörningsförsök och bilen lättade och flög rakt in i avbärarräcket. Det gick duktigt fort och smällen blev hård.

Felix fördes till Imola-banans medicinska center för kontroll men det visade sig att han kommit ganska lindrigt undan. En blåslagen högerarm och en rejäl huvudvärk konstaterades.

Innan dess hade Felix Rosenqvist haft bra fart i bilen och var fyra i heat ett där han noterades för snabbaste varv. I heat två blev nia.

Esteban Ocon, Tom Blomqvist och Max Verstappen vann varsitt heat under helgen och Ocon blev slutlig mästare. Han kopplas nu till en roll i Lotus Formel 1-team där han redan i år varit teamets juniorförare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr