Felix Rosenqvist nöjd efter DTM-test med Mercedes

Felix Rosenqvist körde ett DTM-test för Mercedes på spanska banan Jerez tidigare i veckan och var mycket nöjd efteråt. – Det var något som riktigt klickade för mig mot slutet av testdagen och jag var snabb, säger Rosenqvist.

Svensken var en av fem juniorer som Mercedes testade för utvärdering till en eventuell styrning i DTM där de fick köra senaste versionen av den tyska tillverkarens DTM-modell.

– Jag körde gamla modellen förra året, men det var lite svårare än jag trodde att lära sig den nya bilen och hitta rätt körstil. Sedan vill man alltid ha mer körtid, men det kändes totalt sett bra och att jag var med i toppen, säger Rosenqvist.

Mercedes har ännu ej avslöjat föraruppställningen till DTM 2015 annat än britten Gary Paffett. Framtiden för Rosenqvist är ännu oklar men har siktet satt både på DTM och andra mästerskap efter att avslutat kontraktet för Mercedes vad gäller Formel 3.

– Jag har en lång relation med Mercedes som varit väldigt bra. Men de brukar bestämma DTM-platserna väldigt sent. Förra året väntade jag lite för länge och det misstaget tänker jag inte göra om i år. Därför har jag och Mercedes kommit överens om att jag är fri att tävla i klasser där de inte är representerade. I DTM vet jag att jag kan få en lång karriär där jag får betalt för att köra istället för att tvingas betala med egna sponsorer, säger Rosenqvist till Expressen.

Övriga förare i testet var Maximilian Götz, Esteban Ocon, Charles Pic och Lucas Auer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!