Foto: (c) F3ES / Suer

Felix Rosenqvist segrade igen

Felix Rosenqvist klev upp överst på pallen som segrare i helgens Formula 3 Euro Series och FIA European Formula 3 Championship på holländska Zandvoort.

Rosenqvist tog ledningen direkt i starten efter att ha kvalat in som tvåa till tävlingen och kontrollerade sedan tillställningen på sin väg mot sin första seger för säsongen. 20-åringen slog också till med tävlingens snabbaste varv.

 – Äntligen fick vi chansen att visa vad vi går för utan strul eller problem, och det känns enormt bra att ha tagit min första seger för säsongen, säger Felix Rosenqvist.

 Felix avslutade helgen med en sjätteplats i ett avkortat race 2 och som fyra i ett kaotiskt race 3.

 –I race 2 fick jag starta på åttonde plats på grund av reglementet för omvänd startordning, så sjätte plats där var helt OK – även om man alltid vill ha mer, avslutar Rosenqvist. Det avslutande loppet var väldigt händelserikt, och tyvärr startade jag på regndäck när det rätta beslutet egentligen hade varit slicks. Jag tog mig upp i ledning i början av racet, men sedan tvingades jag in i depå för att byta däck och föll tillbaka. Med tanke på omständigheterna var fjärde plats ett acceptabelt resultat, och överlag var det här en riktigt bra helg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!