Foto: FelixRacing

Felix Rosenqvist segrare i kraschfest

Felix Rosenqvist tog storslam i helgens EM-deltävling för Formel 3 på italienska Monza och vann samtliga tre race från pole position.

Felix dominerade helgen totalt men gick dessvärre ut ur striden med mindre poäng än förväntat. Två av loppen avslutades i förtid då arrangörerna ansåg att körningen var för våldsam med risk för liv och lem. Vilket de också var! Sällan har jag skådat så mycket krascher och rullningar i ett formelbilsrace överhuvudtaget.

Rosenqvists seger i söndagens avslutande Race 3 var Värnamo-sonens femte så här långt under säsongen, och hans 20:e totalt i FIA Formula 3 European Championship - där han vunnit fler race än någon annan förare i mästerskapets historia.

Trots Rosenqvists trippel kompromissades den poängmässiga utdelningen i Italien av ett beslut att avbryta helgens andra och tredje race i förtid. Orsaken var en lång rad dramatiska krascher, som fick till följd att mindre än 75 % av de respektive tävlingsdistanserna kunde fullföljas och att halva poäng därmed delades ut i båda heaten.

Felix Rosenqvist är fortsatt trea i EM-sammandraget, men har närmat sig tabelltoppande Antonio Giovinazzi (Italien) och totaltvåan Charles Leclerc (Monaco) betänkligt och är nu bara 22 poäng från ledning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!