Foto: Foto: Motorsport Publications

Felix Rosenqvist trea totalt i Formel E

Felix Rosenqvist var med i tätstriden i helgens båda heat på stadsbanan i Montreal. En andraplats i det avslutade racet räckte för att svensken skulle bli trea totalt i mästerskapet.

I helgens första heat touchade Mahindra-föraren en mur i avslutningen och han föll ned till tionde plats men tog i alla fall sista poängen. Inför heat två tog Felix Rosenqvist pole position och ledde länge loppet innan Jean-Eric Vergne kunde passera, men det gjorde inget för sammandraget.

Felix Rosenqvist höll britten San Bird bakom sig och då räckte poängen till en tredjeplats totalt i mästerskapet och även titeln som årets nykomling. Felix Rosenqvist tog under sin debutsäsong i Formel E en seger, fem pallplatser och två pole positions. Striden om totalsegern stod mellan Sébastian Buemi och Lucas di Grassi. Men den fighten avgjordes i princip då Buemi kraschade hårt i kvalet och tvingades starta sist med en hjälpligt reparerad bil.

Lucas di Grassi var därmed aldrig hotad vad det gällde totalsegern. För Felix Rosenqvist återstår nu ett antal Super Formula-race i Japan i år, om det inte dyker upp något annat hastigt och lustigt. Det har ju en vana att göra det för honom.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!