Felix Rosenqvist vann i Indy Lights-premiären

Felix Rosenqvist presenterade sig omedelbart för den amerikanska racingpubliken när han segrade i Indy Lights på gatorna i St. Petersburg, Florida, i helgen.

Rosenqvist vann det andra och avslutande av helgens två race på söndagseftermiddagen svensk tid, i ett lopp som han ledde från start till mål och i vilket han också noterades för snabbaste varv.

Rosenqvist är den förste svensken någonsin i mästerskapets 25-åriga historia att vinna ett Indy Lights-race.

- Grymt häftigt att kunna vinna under min första helg här i USA, utbrister Felix Rosenqvist. Det är verkligen helt fantastiskt.

I det första loppet fick Rosenqvist dock nöja sig med en slutlig sjundeplats, sedan motorn av misstag ställts in för regn inför start och därmed förlorat 30 procent av sin effekt.

I söndagens Race 2 ledde Rosenqvist sedan från start till mål och inkasserade maximala 32 poäng.

Felix Rosenqvist lämnar premiären i St. Petersburg som trea och bäst placerade nykomling i mästerskapstabellen, bara två poäng bakom ledande Félix Serrallés (Puerto Rico) – för övrigt en av Rosenqvists forna konkurrenter i Formel 3.

RESULTAT

Indy Lights | St. Petersburg (Florida, USA)

Race 2

1: Felix Rosenqvist (SWE)

2: Kyle Kaiser (USA)

3: Zach Veach (USA)

4: Félix Serrallés (PRI)

5: André Negrão (BRA)

Race 1

1: Félix Serrallés (PRI)

2: Scott Hargrove (CAN)

3: Kyle Kaiser (USA)

4: Santiago Urrutia (URU)

5: RC Enerson (USA)

7: Felix Rosenqvist (SWE)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!