101008 felix f3 macau

Felix till Macau

Felix Rosenqvist ställer upp i världens mest prestigefyllda formeltävling för juniorer.

Felix Rosensqvist är klar för start i Macau Grand Prix den 18-21 november. Loppet brukar kallas för "icke-officiella Formel 3-VM" och startfältet utgörs av unga förare som alla vill bli morgondagens racingstjärnor.

Felix har denna säsong kört i det tyska Formel 3-mästerskapet och slutade femma i sammandraget. I Macau kommer han att ställa upp med samma team som i Tyskland - Performance Racing.

Bland tidigare vinnare av loppet, som körts sedan 1983, kan namn som Ayrton Senna, Michael Schumacher och David Coulthard nämnas.

1992 vann svenske Rickard Rydell och förra årets startade Marcus Ericsson i Pole Position och körde över mållinjen som fjärde man.

Felix Rosenqvist vann den svenska och nordiska Formel Renaultserien 2009 och tilldelades även säsongens sista delpris av Ronnie Peterson Trophy – en utmärkelse som drivs i Teknikens Världs regi.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!