Femte raka segern för Loeb i WRC

Sébastien Loeb förefaller oslagbar i WRC. Vid helgens deltävling i Tyskland tog han sin femte raka seger för året, hans sjunde totalt dernna säsong. Det var nionde gången han segrade i Rally Tyskland.

Övriga aktörer i rally-VM får bara vara statister. Loeb ledde klart efter andra dagen och cruisade hem till målet. På den sista sträckan tog han dock i eftersom där utdelades extrapoäng till de snabbaste. Fransmannen vann sträckan.

 Jari-Matti Latvala, Ford, var tvåa i mål före Mikko Hirvonen, Citroën.För de svenska deltagarna var det i stort sett nattsvart.

 Den ende som kom i mål var Pontus Tidemand i WRC Adacemy. Han blev sexa men alla chanser till topplacering försvann inledningsvis då en drivaxel gick av. Han fick 25 minuters tidstillägg och var förstås chanslös.

 Den andra svensken i WRC Academy, Fredrik Åhlin, tvingades bryta och istället åka till sjukhus för vård. Han mådde uruselt och spydde upp allt han åt eller drack. Vad det egentligen berodde på vet Fredrik inte ännu. Tester är tagna hemma i Karlstad.

 Ramona Karlsson i PWRC-klassen tvingades återigen bryta. Hon halkade in i en stenmur på första dagen och slog sönder sin nya Mitsubishi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!