Fernando Alonso skippar Monaco för Indy 500

Formel 1-föraren Fernando Alonso har det tufft hos McLaren och väljer nu att stå över Monacos Grand Prix för att i stället köra Indianapolis 500.

Lite av en skräll skulle man kunna säga, men för bara cirka 20 minuter sedan gick Fernando Alonso på sitt officiella Twitter-konto ut med informationen att han är exalterad och att han älskar racing, för han ska köra Indy 500. Eller som han uttrycker det: ”Indy 500 här kommer vi!!!”.

Det betyder att Alonso hoppar över årets Grand Prix i Monaco eftersom både Monaco och Indy 500, två legendariska tävlingar, avgörs söndagen den 28 maj. Det blir även Alonsos första tävling på ovalbana.

– Jag är oerhört glad över att jag ska tävla i årets Indy 500, med McLaren, Honda och Andretti Autosport, säger Fernando Alonso.

Läs mer om Alonsos Indy 500-deltagande på Teknikens Världs och Janne Blomqvists F1-blogg, Sveriges i särklass största blogg om Formel 1.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!