Foto: McLaren

Fernando Alonso slutar köra F1

Att den dubble världsmästaren Fernando Alonso ska sluta köra Formel 1 har det ryktats om länge. Nu är det officiellt. Men han lägger inte av med racing.

Nu är det officiellt: Fernando Alonso slutar köra Formel 1 efter denna säsong. Han debuterade i klassen 2001 för Minardi och skiftade året därpå till Renault som han blev världsmästare med 2005 och 2006. Med Ferrari slutade han tvåa i sammandraget tre år men åren med McLaren, som han kör för sedan 2015 har gått i moll.

Foto: Renault

Fernando Alonso lägger dock inte hjälmen på hyllan. Sedan tidigare står det klart att han vill ta trippeln Monacos Grand Prix, Le Mans 24-timmars och Indianapolis 500. Den enda föraren som mäktat med det är Graham Hill. Alonso har bara den sista skalpen kvar att ta då han vann årets upplaga av Le Mans och vunnit Monacos deltävling i Formel 1 2006 och 2007. 2017 körde han Indianapolis 500 och ledde i 27 varv men bröt loppet.

Foto: Ferrari

Totalt har Fernando Alonso kört 305 Formel 1-lopp, vunnit 32, haft snabbast kvaltid 22 gånger och stått på pallen 97 gånger.

– Det är fortfarande flera lopp kvar denna säsong och jag kommer att delta i dessa med än mer passion, säger den 37-åriga föraren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!