090112-ferrari-f1

Ferrari först ut med Formel 1-bilen

Italienska Ferrari var snabbast av alla Formel 1-stall med att visa sin nya utmanare för säsongen 2009.

Ferrari visade upp den radikalt förändrade bilen som tack vare nya regler ser helt annorlunda ut än fjolårets bil.

Framvingen är enormt bred och bakvingen har blivit betydligt mindre. Det är bara att börja vänja sig vid utseendet för så här kommer alla nya F1-bilar att se ut.

Ferrari har döpt sin nya bil till F60 för att fira det faktum att stallet är det enda som har tävlat i samtliga lopp i Formel 1-VM under de 60 år mästerskapet funnits.

Den nya bilen har KERS (Kinetic Energy Recovery System) vilket tar till vara den energi som alstras från bromsarna och förvandlar den till ny energi. Ferrari har dock inte bestämt sig för om de skall använda systemet redan till årets första lopp.

Redan i dag kommer Ferrari att börja testa sin nya bil med Felipe Massa bakom ratten. Det var tänkt att debuten skulle ske på hemmabanan Fiorano men isbildning på banan förhindrade detta och första varven kommer nu att köras på Mugello istället.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!